info    |    vores hunde   |    hvalpe    |    hundefoder   |    sidste nyt  |    sundhed    retrieverordbog   |    kontakt  |    forside

 

Sidste nyt

Søndag den 10. marts 2019

Torsdag den 7. marts fødte Blaze et stort og sundt kuld hvalpe på 11 stk. som alle vejede mellem 400-500 gr.
Alt gik stille og roligt, og både Blaze og hvalpe trives. Der er 6 hanner og 5 tæver.

 

 

______________________________________________________________________________________

 

 

Lørdag den 17. november 2018

Planlagte hvalpe i 2019 er på tegnebrættet. Vi regner med at parre Blaze når hun går i løbetid til januar 2019. Pixi forventes parret til efteråret 2019.

Det har været et fantastisk år med flotte præmieringer på vores opdræt. Vi glæder os meget over, at vi har solgt hvalpe til så mange entusiastiske hundeejere. Tusinde tak for jeres engagement.

Det har været sløjt med mine opdateringer på hjemmesiden, hvilket nok mest skyldes, at det er skrevet på vores Facebook gruppe Partridge Labrador. Men jeg håber 2019 bliver bedre opdateret.

 

______________________________________________________________________________________

 

 

Torsdag den 8. juni 2017

I lørdags blev der afholdt DM for hold i Dansk Retriever Klub regi, og arrangementet blev afholdt på Fur af region Midtjylland. Jeg var hjemme men kunne følge dagen gennem Facebook, hvor flere deltagere var gode til at opdaterer om dagens begivenheder. Spændingen var ekstra stor, da de sidste point ikke blev offentliggjort før ved præmie overrækkelsen.
Nordjylland havde gode point på flere poster, så det var svært at slippe mobilen.
Sørme om ikke Region Nordjylland vandt og drengene fik guldmedaljer om halsen. Et stort tillykke til alle på holdet, Holger og Jessie havde en hyggelig dag.

Mandag blev der afholdt officiel WT i Nordjylland/Hadsund. Det var en udfordrende prøve med spændende og jagtrealistiske opgaver. Om det var prøvens sværhedsgrad eller hundenes niveau, som gav en del nuller, er svært at sige, men måske en kombination, som ordførende dommer Anders Mølgaard udtrykte det.

Partridge Proud Tailor og Walter Mygild stillede i åben klasse og det blev til en flot 1. vinder.
Partridge Frozen Josh og Helga Thorstein stillede i begynder klasse og bestod.
Partridge Frozen Fantazy og Kirsten Lynge bestod brugsprøven og blev dagens bedste hund.
Et stort tillykke med jeres flotte indsats.

 

Partridge Happy Liga og Karina Andersen har været til deres tredie Rallyprøve, og også denne gang bestod de. Det blev en flot 4. vinder med 94 point ud af 100 mulige. Med 3 x bestået har Liga nu titlen Rally begyndermester (RBM)
Et stort tillykke, I er super goe I to.

Pixis skønne hvalpe har det alle godt, de nyder at lege i haven, og de er gået over på hvalpefoder, så Pixi kan få lidt sul på kroppen igen. Hun giver dem kun mælk en enkelt gang om dagen, og de er ved at lære, at man godt kan være sammen med sin mor, uden at skulle spise hele tiden.
Billederne er fra denne uge, og som man kan se, så bliver der testet om tænderne virker, og DET GØR DE, der lyder høje hyl ind i mellem.

 

__________________________________________________________________________________________

 

Onsdag den 10. maj 2017

Så kom der hvalpe, og alle de bekymringer, man kan have omkring en førstegangs fødende blev gjort til skamme. Pixi gjorde klar til opblokning onsdag eftermiddag, og da hun virkede rolig, gik vi til ro, og regnede med, at der ville komme hvalpe om morgenen. Men den første hvalp kom til verden kl. 01.50, og dens første lyde kunne hurtigt få os ud af fjerene.

Pixi fødte de otte hvalpe på 2 ½ time, og var derefter klar til luftetur og lidt at drikke og spise. Hun lagde sig bagefter i fødekassen med hvalpene, og efter en time, fik hun igen presseveer. Jeg var så heldig, at hun havde placeret sig så fint i kassen, at jeg kunne filme, da den sidste hvalp blev født. Det var en stor tæve på 490 gr. som blev født med enden først, det krævede lidt mere arbejde, men ud kom hun, og så var Pixi færdig med at føde. Fantastisk flot at overvære en tæve, som følger sine instinkter, og klarer det hele selv. Hun var dog lidt for ivrig efter at bide deres navlestreng over tæt ved maven, så der måtte jeg blande mig lidt.

I morgen er hvalpene 1 uge, og de vokser alle fint. Pixi er en hønemor, som kun forlader kassen, når hun skal luftes eller spise selv. Vi bliver vækket ca. én gang om natten, når hun skal ud, et enkelt piv er nok, så kommer der et søvnigt menneske og lukker døren op.

Billede af Pixi få timer før det går løs. Nederst er filmen med den sidst fødte tæve.

 

 

__________________________________________________________________________________________

 

Tirsdag den 11. april 2017

Pixi er synligt med hvalpe, hun er kronisk sulten, og hun er dobbelt så kælen som ellers, hvilket er rigtig meget.


På prøvesiden har der været fuld fart på, og med en masse super flotte resultater:

Workingtest d. 18. marts i Nordsjælland, Partridge Happy Danté og Jette Schmidt havde debut på deres første officielle WT, og blev 1. Vinder i begynder klasse, så kan det vist ikke gøres bedre, hvor er det sejt.

Lørdag d. 25. marts var der WT i Østjylland. Frozen Blaze gik over alle forventninger til 99 point, og hun blev dermed 1. vinder i begynder klasse. Happy Mysli gjorde det også rigtig fint, hun fik 88 point, og blev 7. vinder.

Proud Este'phe og Lise Barfoed-Høj var på WT i Midtsjælland og blev flot placeret som 2. vinder.
Happy Liga blev sammen med Karina stillet i begynder klasse til DKK lydighed, og klarede igen det hele til ug. 196 point ud af 200 mulige, 1. præmie og 3. vinder.

Markprøve B på Fyn 1. april.
Partridge Happy Viper og Stig, Partridge Frozen Debbi og Rie, Partridge Happy Mysli, Partridge Frozen Blaze og Holger var på deres første B prøve i begynder klasse. Det blev en flot 1. præmie til dem alle fire. 
Partridge Proud Tailor og Walter stillede i åben klasse og fik en flot 2. præmie.

Den 2. april var Partridge Proud Este'phe og Lise Barfoed-Høj på WT i region Sydsjælland i åben klasse.
Det super dygtige makkerpar satte kun 3 point til ud af 120, og det blev en flot placering som 1. vinder. Super flot.

Søndag den 9. april var Partridge Clever Buddy og Lizanne Ahlgreen til brugsprøve og bestod. 
Partridge Happy Viper og Stig stillede på B-prøve i begynder klasse og fik 1. pr. og blev dagens bedste hund.
Partridge Proud Este'phe og Lise Barfoed-Høj åben kl. 1. præmie, og Partridge Proud Tailor åben kl. 1. præmie.

Et stort stort tillykke til alle med jeres resultater, vi er så glade på jeres vegne.

   

 

__________________________________________________________________________________________

 

Tirsdag den 14. marts 2017

Nu er det vist på tide at komme ud fra vores vinterhi, foråret står snart og banker på, og hundene er klar til de første prøver. I ligger hårdt ud kære hvalpekøbere, hold da op hvor er I skrappe..!!!

Brugsprøve bestået:
Partridge Frozen Josh, Partridge Frozen Debbi, Partridge Blaze, Partridge Frozen Star og Partridge Frozen Queen.

C prøve begynder klasse: Partridge Happy Viper 2 x 1. præmie og 2 x dagens bedste hund, Partridge Happy Danté 1. præmie, Partridge Frozen Josh 1. præmie, Partridge Frozen Debbi 1. præmie, Partridge Frozen Blaze 2. præmie, Partridge Flying Luna 2. præmie.

C prøve åben klasse: Partridge Sporty Zafir 1. præmie og dagens bedste hund,  Partridge Proud Thingo 2. præmie.

C prøve Vinder klasse: Partridge N-Joy Keeper 1. vinder.

Uwt begynder: Partridge Proud Lucky 3. vinder, Partridge Happy Mysli 2. vinder, Partridge Frozen Blaze 3. vinder.

Dansk Kennel Klub Lydighedsprøve begynder klasse: LP1 Partridge Happy Liga 1. præmie.

Rally Lydighed begynder klasse: LP1 Partridge Happy Liga bestået, tid 2,19 79 point.

Et stort tillykke med alle jeres flotte resultater. Det er skønt at høre og se jeres glæde over jeres hunde, og at se det store arbejde I ligger i træningen. Knæk og bræk på de kommende prøver, vi ses derude.

 

__________________________________________________________________________________________

Søndag den 25. september 2016

Alle hvalpene blev chippet, og fik dermed deres rette navn. De blev vaccineret og tjekket igennem af dyrlægen, som syntes de så fine ud. Så nu har de sundhedsbog, og så mangler vi bare at få tilsendt stambøgerne fra DKK.
I går var de en tur med i sommerhus, og de er gode til at sidde i bilen når vi køre, uden alt for meget piv.

Der er lavet hvalpemapper og hvalpepakker, så alt er klar til afrejse i næste uge. Hvalpeportrætter med navn er også på plads, og der er skrevet købskontrakter, jeg tror alt er husket. Tarra leger stadig med hvalpene, men der er helt lukket for hvalpebaren, og hun er ved at være klar til efterårets opsamlinger.

Alle hvalpe er reserveret, og flere af dem skal til Sjælland, de resterende skal til Horsens, Farsø og Pandrup. De skal alle bruges på jagt og markprøve, og vi glæder os over, at de kommer til at få et aktivt hundeliv, hvor deres jagtgener bliver brugt. Hvor er vi heldige, at komme i kontakt med så mange skønne mennesker, det er vi meget taknemmelige for.

 

 

___________________________________________________________________________________________

Tirsdag den 20. september 2016

Hvalpene fylder i dag 7 uger. De er meget ens og udvikler sig godt alle sammen. På fredag skal de til dyrlægen og have sundhedstjek, og det plejer at foregå stille og roligt. De får også deres første vaccination, inden de flytter hjemmefra, og skal derfor kun vaccineres en gang mere, når de fylder 12 uger.
Der er billeder og film af hvalpene fra i dag. De synes de tørre efterårsblade er sjove at lege med.

 

 

___________________________________________________________________________________________

 

Torsdag den 8. september 2016

Vi nyder alle det milde efterårsvejr, og hvalpene hygger sig meget sammen med os ude i haven. De er blevet rigtig dygtige til at besørge udenfor, og de løber straks ud i haven, når de har sovet.

Partridge N-Joy Keeper og Birgitte var for første gang i vinderklasse i weekenden på en uwt. Det klarede de super flot og de bestod med fine point. Et stort tillykke, så fik I en god start, og kan trygt tilmelde vinderklasse igen.
 

Billederne af hvalpene er fra denne eftermiddag, de nyder at lege ude i haven, og Tarra er god til at lege med dem.

 

___________________________________________________________________________________________

 

 

Tirsdag den 23. august 2016

I søndags var Kirsten Brix og Partridge Happy Cider til brugsprøve og de bestod. Et kæmpe stort tillykke til Kirsten, det er Kirstens debut, og hun har virkelig givet den gas på træningsholdet, super flot :) 
Birgitte Larsen havde Partridge N-Joy Keeper med i åben klasse, og de fik en velfortjent 1. præmie.

Et dejligt, hyggeligt, langt men godt Unghundemesterskab 2016 er overstået. 5 af Jessie/Fighter hvalpene var med. Thingo og Johnni gik igennem alle 6 poster, og det samme gjorde Este'phe og Lise Barfoed-Høj. Det gav en flot 1. præmie, og det var dejligt at følge dem rundt, og se dem arbejde godt på posterne. 
Et stort tillykke til jer, og til alle som blev placeret, det var en dejlig dag.

Kirsten Brix og Partridge Happy Cider

___________________________________________________________________________________________

Tirsdag den 2. august 2016

Så blev spændingen endelig udløst, Tara fødte i nat otte stærke og fine hvalpe. Hun fødte den første kl. 1.30 og den sidste kl. 07.55. Hun havde helt styr på alt, og klarede det stille og roligt selv. Hun var god til at hvile mellem fødslerne, og det krævede kun nogle få presseveer, når der kom en hvalp.
Hvalpene vejer alle over 400 gr. og er friske og meget faste og stærke, de var hurtige til at finde mælken.
Fordelingen er 6 hanner og 2 tæver, så det er stadig muligt, at reservere en hanhvalp.
Tara har sovet lidt, men er generelt vågen og følger gerne med ud på en hurtig luftetur. Hun er blevet kræset for med havresuppe og dåsemad af den bedste slags, og selvfølgelig serveret i barsels sengen.
Der er oprettet en Facebook side, som løbende bliver opdateret. Link til FB hvalpesiden.

Sidste weekend var Mysli og hendes kuldbror Partridge Happy Liga til brugsprøve. Det var Karinas debut i Dansk Retriever Klub, og Karina stillede op med lidt sved på panden. Det var der ingen grund til, de bestod begge, og Karina fik bagefter mulighed for at kigge lidt nærmere på begynder og åben klasse.

De tre søskende efter Jessie og Fighter, Partridge Proud Max, PP Tailor og PP Pixi fik alle 1. præmie. Drengene i begynder og Pixi pigen i åben. 
Audi var også med på prøve, og hun fik en 2. pr. i åben klasse. Hun lavede et godt arbejde, men på dirigeringen fik hun færd af udlæggeren og havde svært ved at løsrive sig, og fik ikke fuglen hjem.

Tillykke til alle med de flotte resultater.

 

___________________________________________________________________________________________

 

 

Tirsdag den 12. juli 2016

Tara begynder at fylde mere fra dag til dag, og hun ser ud som sidste gang, hun ventede hvalpe med Poacher. Hun er meget sulten, som tæver ofte er, når de bærer på et kuld hvalpe. Om en uge skal hun til dyrlægen, for at få den sidste herpes vaccine, og så må hun lige en tur på vægten.

Vi har været til Nordisk Working Test mesterskab i weekenden. Det var Danmark som var vært, så vi kørte til Søby om fredagen, med den, for os, "nye" campingvogn på krogen. Det var en dejlig weekend, et super flot arrangement, hvor alt var vel tilrettelagt. Det var det danske hold DK2, som løb af med sejren, og også 2. pladsen var et dansk hold, DK4. 3. pladsen blev det norske hold. Et stort tillykke til alle på holdene. Holger og Jessie var på et af de danske hold, og de kom ind som nr. 4. Jessie bestod WT'en begge dage. Vi var hjemme sent søndag aften, men det var en dejlig weekend, hvor vi hyggede os med alle de hundetosser, som vi ikke ser så tit. Blaze var med på tur, og hun var super dygtig som campinghund.

Nu er det snart Vigsø weekend, hvor der er B-prøve om lørdagen og WT om søndagen. Audi er tilmeldt begge dage, og Mysli skal op til brugsprøve. Så skal der hygges fra fredag til søndag igen med hunde og skønne mennesker fra nær og fjern. Vi glæder os.

 

Tara den 12.7.2016

 

___________________________________________________________________________________________

 

Tirsdag den 31. maj 2016

Det har været en helt fantastisk weekend. Partridge hundene og deres altid friske førere har givet den fuld gas både lørdag og søndag.

Lørdag var der B prøve i Midtjylland, Diana Sørensen havde meldt Partridge Proud Lucky til i begynder klasse. De lavede et flot stykke arbejde, og modtog en flot 1. præmie, og sørme om ikke dommeren valgte Lucky som dagens bedste hund.
Louise Trandum var også på B prøven i Midtjylland, og stillede i åben klasse med Partridge Sporty Zafir, det blev endnu en super flot 1. præmie, og de blev OGSÅ dagens bedste hund.
Lise Barfoed-Høj var taget til WT på Lolland Falster og havde debut i åben klasse med Partridge Proud Este'phe. Det gjorde de super flot, og de blev placeret som 2. vinder.

Søndag blev der afholdt officiel WT i Nordjylland, og igen var Diana og Partridge Proud Lucky på podiet, denne gang med en flot placering som 3. vinder i begynder klasse.
Louise og Zafir var tilmeldt i åben klasse, og det samme var Bente med Partridge Sporty Leica. De to tøser havde is i maven, og førte deres hunde til UG med kryds og slange, og opnåede at få henholdsvis 95 og 94 point.
Louise og Zafir blev dermed 1. vinder og Bente med Leica 2. vinder. Helt vildt flot.

Holger havde tilmeldt Jessie i vinderklasse, og hun fik point nok til at blive 3. vinder. Hun er ved at være i form efter at have haft hvalpe, og hun nyder at komme med på prøver igen.
Birgitte og Keeper gjorde det så fint i åben klasse, de har et godt samarbejde, og bestod dagens WT med gode point.
 

Et KÆMPE stort tillykke til jer alle, det er så dejligt at se, at det store arbejde I ligger i Jeres træning, virker ude på prøverne. Keep up the good work ladies..!

Jeg har fået opdateret lidt på hjemmesiden, så nu er alle vores unghunde kommet på, og har fået deres egen side.
Vi får skønne tilbagemeldinger fra Jessies hvalpekøbere, som fortæller at hvalpene trives godt, og har haft let ved at falde til hos deres nye familier.

Tara er nede hos Niels-Henrik på Fyn, for at blive parret med Poacher. Det bliver Taras sidste kuld, og da vi er meget tilfredse med denne kombination, har vi valgt at bruge Poacher igen.

Bedste hund beg. klasse Diana og Lucky    Bedste hund åben klasse Louise og Zafir

WT 1. vinder Louise og Zafir        WT 2. vinder Bente og Leica

Vinderklasse:
1. WT Ravensbank Floyd, Fører: Helga Friis Thorstein
2. WT Theia, Fører: Anders Christensen
3. WT DKWTCH DKBRCH Thirsgaards I Caught Fire, Fører: Holger Blom Davidsen
4. WT Lærkereden's Lærke, Fører: Ove Simonsen
5. WT Cut'n Cordoza's Desir, Fører: Morten Rossau

WT 2. vinder åben klasse Lise og Este'phe   WT 3. vinder begynder kl. Diana og Lucky

 

___________________________________________________________________________________________

 

Lørdag den 21. maj 2016

En opdatering er vist på sin plads efterhånden, så jeg prøver lige at få samlet lidt op på forårets nyheder.
Jessie har haft hvalpe, og blev insemineret med frostsæd fra irske Shimnavale Exalibur. Det var med spænding og krydsede fingre, vi ventede på resultatet. Det blev et flot kuld på 9 hvalpe, og de er alle rejst ud til deres familier.
Vi glæder os til at se dem ude på prøverne, når de er klar til det.

Partridge hvalpene har været på både WT og C/B prøver, og har klaret sig helt utroligt flot.

Partridge Proud Este'phe og Lise Barfoed-Høj WT 1. vinder begynder. - B pr. 1. pr. C prøve 1. pr. dagens bedste hund
Partridge Proud Thingo og Johnni Sørensen UWT 3. vinder i begynder kl. - B prøve begynder 1. pr.
Partridge Proud Lucky og Diana Sørensen WT 1. vinder i beg. - 1. pr. på B og C prøve samt bedste hund.
Partridge Proud Pixi og Stig Andersen 2 x 1. pr. begynderkl. B prøve
Partridge Proud Max og Tony Klitgaard 2. pr. begynder B prøve
Partridge Sporty Leica og Bente UWT 1. vinder i åben kl. - B prøve 2 x 1. pr. og 2 x bedste hund
Partridge Sporty Zafir og Louise Trandum WT begynder 5. vinder. - 1. pr. B begynder
Partridge Flying Luna og Ulla Haubro WT begynder bestået
Partridge Flying Audi og Holger WT begynder bestået, - B prøve begynder 1. pr.
 

Her er billeder af Jessies hvalpe fra foråret 2016

 

___________________________________________________________________________________________

 

Torsdag den 29. oktober 2015

I dag er en helt specielt dag. Thirsgaards I Caught Fire har fået endnu en flot titel: Dansk Brugschampion. Holger og Jessie kørte tidligt i morges til Fyn, for at deltage på vinder A på Nybogaard. Der var langt mellem fuglene, men når Jessie blev sendt, løste hun opgaverne på flotteste vis. Til sidst var der kun tre deltagere tilbage, og da alle havde været igennem, var der kun at vente på dommernes resultat af dagens arbejde. Holger og Jessie blev 1. vinder med ck og certifikat, Brian Rasmussen 2. vinder med ck og Ove Simonsen 3. vinder med ck.
Vi er begge meget taknemmelige over, at Jessie kom til at bo hos os. Hun og Holger har et helt særligt bånd, og det er en stor glæde at opleve en sådan samhørighed. At jeg så ikke kan kalde Jessie til mig, hvis Holger er i nærheden, ja det kan jeg vist godt leve med.
Nu glæder jeg mig til de kommer hjem i aften, det her må absolut fejres med en Irsk kaffe. En lidt kedelig torsdag kan hurtigt blive helt fantastisk.

Billede fra prøven i dag, og så et flot billede fra Jessies første vinder A sidste år, fanget af Jan Jørgensen's linse www.retrieverfoto.dk

 

 

___________________________________________________________________________________________

Fredag den 23. oktober 2015

Hvalpene stortrives, de elsker at løbe rundt ude i haven, og når de bliver trætte smutter de ind i deres hyggelige iglo.
De spiser alle deres måltider ude i haven, hvor de opblødte foderpiller bliver spredt ud i græsset. De er super gode til at bruge næsen, og der bliver hurtigt støvsuget for foder.
Indenfor er der et par gange om dagen åbnet op til hele køkkenet, og det synes de er spændende. De har også hils på Audi, som var lidt forbavset over alle de små dyr, som løb rundt omkring hende, og snusede til hendes mave.

Jessie og Holger har igen været på vinder A i weekenden. Der var 3 ud af de 16 deltagere som blev placeret, og Jessie blev 2. vinder. Fantastisk hund er hende Jessie, stillet på fire vinder A i år og placeret på tre.

Billede af de tre vindere, og så en række hvalpefotos af de fine happy hvalpe. De er blevet registreret hos Dansk Kennel Klub og har fået følgende navne: Hanner - Partridge Happy Liga, Partridge Happy Malik og Partridge Happy Viper.
Tæverne - Partridge Happy Mysli, Partridge Happy Danté, Partridge Happy Hera, Partridge Happy Molly og Partridge Happy Cider.

1. vinder med CK: Lakedown Diawl Bach, Labrador Ejer: Janne Wiberg
2. vinder: Thirsgaards I Caught Fire, Labrador Ejer: Holger Blom Davidsen
3. vinder: Lærkereden`s Ask, Labrador Ejer: Ove Simonsen

 

___________________________________________________________________________________________

 

Mandag den 5. oktober 2015

Jeg har taget lidt billeder af hvalpene i weekenden, hvor man kan se, at de har fået øjne. Lidt leg begynder de også at have med hinanden, dog kun 5-10 minutter, så sover de igen.

 

___________________________________________________________________________________________

 

Fredag den 2. oktober 2015

Hvalpene trives rigtigt godt, og de har alle åbnet deres øjne og ører nu. Deres lejlighed er blevet udvidet, så de har mulighed for at gå ud på aviserne, når de skal tisse. Hvalpe vil altid forsøge at komme væk fra deres sovested, for at gøre sig rene, og derfor er det vigtigt, at de kan komme væk fra tæppet og ud på aviserne, så snart de vågner.
Når Tarra hopper ind i hvalpegården, ligger hun sig lidt væk fra hvalpene, og de er blevet hurtige til at bevæge sig hen til spisepladsen. Deres halvsøster Audi har været inde i køkkenet på besøg, og hun sad meget forsigtigt og kiggede ind gennem hegnet, mens mor Tarra vogtede over hvalpene.
Der er nye billeder af hvalpene længere nede på siden.

Holger og Jessie har været på to vinder A prøver. I sidste uge var de i Bramming, og blev placeret som 4. vinder.
I går kørte de også tidligt af sted, denne gang mod Brøndsted, og det blev en lang men god dag.

3 af de 16 startende hunde kunne præmieres - der var tæt løb med 1. og 2. vinder, som begge fik CK:
1. vinder med CK/Certifikat: Fendawood Able. Ejer: Danny Fraser  
2. vinder med CK: Thirsgaards I Caught Fire. Ejer: Holger Blom Davidsen
3. vinder: Stenhøjgårds Cille-Lovis. Ejer: John Juul Henriksen
Prøven sluttede med walk-up på bekkasiner, og et par af de drilske fugle kostede præmieringen for hunde, der ellers havde lavet imponerende og sikkert arbejde prøven igennem.

___________________________________________________________________________________________

Fredag den 18. september 2015

Det blev onsdag den 16. hvalpene ville fejre fødselsdag. Tarra fik den første hvalp kl. 11.30, en stor han, og så gik der to timer, hvor hun havde veer men ingen hvalp. Jeg blev lidt bekymret, og efter at have talt med dyrlægen, kørte vi af sted med Tarra og hvalpen. Dyrlægen kunne mærke at hvalpen var født frem, men den smuttede hele tiden tilbage efter endt ve. Efter flere forsøg og noget gel, lykkedes det heldigvis at få den ud. Vi skyndte os hjem, og ganske som forudset, så stod hvalpene nu i kø for at komme ud. Så den næste blev født i bilen, og mens den endnu sad halvt ude og halvt inde, ja så hapsede den lige fat i en pat og begyndte at die. Det er helt fantastisk som dyrs instinkter kan imponere. Nå vi kom godt hjem, og straks indenfor i fødekassen kom den næste hvalp. Sådan gik resten af dagen, og den sidste hvalp blev født kl. 20.50.
Det blev til tre hanner og fem tæver, med en gennemsnitsvægt på 400 gr. Tarra er som sidst rigtig god til at passe dem, så de lider bestemt ikke af sult. De har alle taget flot på, og virker stærke og muskuløse.
Der er lavet en Facebook gruppe for kuldet som hedder: Tarra og Poachers labradorhvalpe.

Jessie og Holger kørte meget meget tidligt i morges til Bramming for at deltage på vinder A. Det blev en lang prøve, som først var færdig ved fem tiden. Jessie gjorde det fint og var med hele dagen, og hun blev placeret som 4. vinder.
Jeg tror det er et træt par, som kommer hjem i aften, og i morgen skal Holger af sted på WT med Audi, heldigvis er det denne gang i det nordjyske.

 

___________________________________________________________________________________________

Tirsdag den 15. september 2015

Tarra er ved at være klar til fødsel. Hendes normal temperatur var i morges begyndt at falde, og hun var ikke interesseret i sin morgenmad, som hun ellers har slugt med lynets hast. Hun kom ud på en lille morgentur på marken, og ellers har hun mest haft lyst til at ligge inde i sit yndlingshjørne i stuen. I eftermiddag da jeg kom hjem fra kursus, var hun begyndt at puste lidt mere, så opblokningen er stille og roligt i gang. Jeg tror hun vælger at føde i nat, som hun også gjorde sidste gang. Men nu må vi se hvad dagen og natten bringer, spændende bliver det, uanset hvornår det bliver.
Billeder fra i morges, Tarra laver de mest utrolige lyde, når hun lægger sig ned. Man skal ikke være i tvivl om, at det er meget meget anstrengende med den store mave.

 

___________________________________________________________________________________________

Tirsdag den 8. september 2015

En fantastisk weekend har det været. Lørdag var der uwt i Fussingø og søndag markprøve B i Nordjylland.
Lørdag var Birgitte Larsen i åben klasse med Partridge N-Joy Keeper og Bente Thomsen med Partridge Sporty Leica. Begge kom flot igennem alle poster og begge hunde bestod. Louise Trandum og Partridge Sporty Zafir fik også rigtig gode point, desværre smuttede der et 0 ind imellem, men så krydser vi fingre for næste gang.
Søndag var Ib Madsen og Partridge N-Joy Assi tilmeldt i åben klasse, og det gjorde de så flot, at det gav en 1. præmie. Per Emil Mortensen stillede op i åben med Partridge Sporty Kia, og de to lavede et super flot stykke arbejde, som også blev præmieret med en flot 1. præmie og ros fra dommeren.
Partridge Flying Audi skulle på sin første prøve i begynder klasse. Hun arbejdede fint på alle markeringer på land og vand, og gik også fint i dybden i søget. Kaninen gav dog lidt udfordringer, og når man bærer den forkert, så bliver den tung og må lægges. Det gav selvfølgelig en 2. præmie, men det var dejligt at se, at hun ellers løste alle opgaver, som hun skulle. Louise og Zafir var lidt uheldige, søget drillede og det gav derfor en 3. præmie, men så kunne Louise heldigvis nå hjem til fødselsdag med familien.
Thirsgaards I Caught Fire var tilmeldt i vinderklasse, så da Holger havde sat den flyvende Audi i bilen, var Jessie klar til at komme i gang. Det var en regulær prøve, som havde det man kan forvente af en vinderklasse. Jessie løste de tre poster med 20-19-18 og det rakte til en plads i finalen. Der var otte hunde med i finalen om eftermiddagen, og opgaven var et søg i brombærkrat, hvor førerne ikke kunne se hundene. I søget var der en klapperkæde, som lagde vildt i mens hundene arbejdede. Jessie fik tre stykker vildt med hjem, og sammen med dagens øvrige point, blev det til en 2. vinder med ck. Da Brian var fuldcertet gik certifikatet til Jessie, som nu kun mangler et cert. på A prøve for at blive brugschampion.
Karina som var prøveleder, havde lavet en apportering-på-tid bane, hvor beløbet gik til Kræftens bekæmpelse. Ib og Assi havde ikke brændt alt krudtet af i åben klasse, og de vandt med dagens hurtigste tid.

En stor tak til alle de som frivilligt vælger at bruge en hel dag, for at lave en prøve for andre. Tak - I gør en forskel, uden jer kunne vores klub ikke fungere.
Et meget stort til lykke til alle vores skønne hvalpekøbere, dejligt at I også synes, det er hyggeligt at deltage på klubbens prøver.

Til sidst lidt billeder af de dygtige hunde og ejere.

PS.: Tykke Tarra lever godt op til sit kælenavn efterhånden.

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________

Tirsdag den 1. september 2015

Endnu en brugsprøve er bestået. Partridge Proud Pixi og Stig Andersen var til brugsprøve den 11. august og bestod, et stort til lykke.
Tykke Tarra vokser og vokser, i morgen er der 14 dage til termin. Hun skal til dyrlægen, og have den sidste herpes vaccination, og så er der ikke længe til, at der kommer liv i kassen. Der er nye billeder af Poacher på hvalpesiden, han er bare en super flot fyr.
Lige et par billeder af søde Pixi og et af Tarras fine mave.

___________________________________________________________________________________________

Søndag den 2. august 2015

Tarra og Jessies hvalpe fra sidste år, er godt i gang med brugsprøverne. Partridge Flying Luna og Ulla Haubro har bestået med 40 point, og blev dagens bedste hund. Vildt flot specielt fordi det er første gang Ulla føre hund i Dansk Retriever Klub.
Partridge Proud Ossi med Jannie Barfoed-Høj og Partridge Proud Estephe med Lise Barfoed-Høj har begge bestået. Partridge Proud Lucky med Diana Sørensen og Partridge Proud Tailor med Walter Mygil har bestået.
I dag var Partridge Proud Thingo og Johnni Sørensen til brugsprøve i Estrupdam, og blev dagens bedste hund.
Fantastisk flot af jer alle, skønt at I nyder jeres hunde, og godt kan lide at træne med dem i DRK regi.

Her følger billeder af alle de dygtige hunde og deres super ejere - tak fordi I er så flinke til at sende billeder.

Partridge Proud Thingo og Johnni Sørensen - dagens bedste brugsprøvehund

 

Partridge Proud Estéphe ejer Lise Barfoed-Høj og Partridge Proud Ossi ejer Jannie Barfoed-Høj

 

Partridge Proud Lucky og Diana Sørensen

 

Partridge Proud Tailor ejer Walter Mygil

 

Partridge Flying Luna ejer Ulla Haubro - dagens bedste brugsprøvehund

 

Der blev afholdt officiel workingtest i dag i Estrupdam, og Holger havde tilmeldt Partridge Flying Audi i begynderklasse. Det var Audi's første prøve, og så er det jo altid spændende, hvordan dagen går. Hunden kan godt reagere lidt anderledes på en prøve, end når man er ude at træne, da stemningen er anderledes og mere intens. Men Audi gjorde alt præcis som hun plejer, og fik rigtig flotte point på posterne. 20 - 20 - 13 - 20 - 15. Det blev til en 7. vinder, og det var en dejlig dag, med god stemning og glade hundefolk.

 

___________________________________________________________________________________________

 

Tirsdag den 21. juli 2015

Vi er hjemme igen efter en fantastisk oplevelse til IWT i Tjekkiet. Det var en meget varm men god prøve, som strakte sig over to dage. Danmark2 var blevet sponsoreret af Siccaro med dækkener, som kunne køle hundene ned, når de ventede mellem posterne. De havde en meget stor effekt, og var bestemt med til at give dem energi, når de skulle ud at arbejde i den ekstreme varme. Tusinde tak til Finn som også havde fået broderet dannebrog samt hundenes navne på dækkenerne. Holdet havde også flotte skjorter på, som var sponsoreret af MB Jagt og Hundeogkattefoder.dk.
Der var 34 europæiske hold tilmeldt, og det var super dygtige hunde der var med. Spændingen var stor, da alle hold var færdige søndag eftermiddag, og vi stod og ventede på præmieringerne. Det var en kæmpe overraskelse, da det viste sig at Danmark2 blev råbt op som 3. vinder, og fik overrakt en stor "bronze" pokal.
Glæden var ubeskrivelig, da Susanne, Tom og Holger krammede hinanden, og næsten dansede ind for at modtage deres præmie.
Der gik næsten en uge, før følelsen i kroppen blev normal, og hjernen begyndte at forstå hvad der var sket. Et specielt venskab blev skabt den weekend, tak til Susanne og Tom, det har været så skønt at lære jer at kende, og at have denne helt unikke oplevelse sammen med jer, som aldrig vil blive glemt. På Susanne og Toms hjemmeside, kan man læse en rigtig god og fyldestgørende beretning om dagene i Tjekkiet - Sagnlandets labrador.

Weekenden er blevet brugt på årets hyggeligste prøve i Vigsø. Jessie var tilmeldt på B prøven om lørdagen, og Audi skulle på WT om søndagen. Desværre kom Audi i løbetid, og kunne derfor ikke deltage. Jessie lavede et stabilt stykke arbejde, og kom med i finalen, hvor der var syv med. De lå alle meget tæt, der var kun 1 til 2 point mellem alle. Finalen bestod af to markeringer i siv og en dirigering til sidst. Jessie brugte lidt lang tid på den ene markering, men fastholdt området. Hun blev 3. vinder med CK, og så kan man jo kun være glad og stolt. Hun har i år opnået 12 vinderplaceringer, og er altså en helt speciel tæve, som man nok kun får lov at have en gang i sit liv.

I sidste uge kørte vi til Fyn, for at besøge Poacher hos Niels Henrik Hansen. Tarra var klar til parring, og har nu haft fire gode parringer fra onsdag til mandag. Poacher er en rigtig lækker han, og det var en fornøjelse, at se ham arbejde. Han er meget vedholdende, og bliver ved med at arbejde uden at spørge om hjælp. Han er godt bygget og har en tyk pels med god og tæt underuld, et godt kønspræg med et bredt hoved. Tarra er blevet herpes vaccineret, så nu kan vi bare vente på, at de første tegn på drægtighed viser sig. Der er info om Poacher på dette link.
 

Her er lidt af stemningsbillederne fra IWT 2015

___________________________________________________________________________________________

Søndag den 28. juni 2015

Partridge Flying Audi er blevet 1 år, og dagen efter hendes fødselsdag, havde vi en aftale med dyrlægen om fotografering af hofter og albuer. Alt så fint ud, og efter ca. en uge kom der svar fra DKK med en fin diagnose på A hofter og 0 på albuerne. Et par af Keepers hvalpe er også blevet fotograferet, også med fint resultat A og 0. Det er altid spændende, at finde ud af, hvad ens hund giver videre til sine hvalpe, og selv om man håber og tror, at det er sundt, så kan man aldrig være sikker. Men det giver ro i sindet, når de første resultater er gode, at der så kan komme en dårlig hofte/albue, det kan man ikke 100% undgå. Der er mange faktorer som spiller ind, og avl er heldigvis ikke noget man kan lave på samlebånd, så det hele bliver ens.
Jessie var tilmeldt årets Retriever Mesterskab, som er en 2-dages prøve i vinderklasse. Lørdag gik fint for Holger og Jessie, og de var derfor gået videre til finalen om søndagen. Jeg kunne desværre ikke komme med, da det var min arbejdsweekend, og lørdag aften skulle vi til sølvbryllup. Holger måtte skynde sig hjem med hunden, klæde om og videre til fest, op tidligt søndag morgen og afsted til Kolding igen. Det var nærmest en gyser at følge med på alle opdateringerne på FB, og jeg måtte da også holde ind til siden et par gange, da jeg kørte på arbejde, for at kunne følge med. Helt spændende blev det, da finalen var i gang. Jeg har aldrig stirret så mange gange på min mobil, pyha og endelig blev spændingen udløst med et dejligt billede, hvor Holger og Jessie stod lige ved siden af vinderen. Hold da op hvor blev jeg stolt og glad, 2. vinder med CK det var mere end jeg havde turdet ønske. Tak til alle for jeres søde opkald, beskeder og mails, det har varmet meget, at så mange har tilkendegivet, at det var velfortjent.
I næste weekend går turen til Tjekkiet, hvor dette års IWT afholdes. Holger/Jessie er på hold 2 sammen med Susanne og Tom Andersen. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til at få mulighed for at besøge Prag sammen med vores datter Kathrine.

Billederne er taget af Kirsten Lynge og Erling Schäffer.


 

Resultatet: - fra venstre:
1. Retrievermester: Batmoors' Hill Clyde, Labrador Retriever (Leadburn Viceroy - Hillus Holland) O: Iben Pytlick, Thomas Plamboeck, Fører: Brian Rasmussen
2. retrievermester: Thirsgaards I Caught Fire, Labrador Retriever (Levenghyl Firestone -DKJCH Thirsgaards Lovis)O: Boye Rasmussen, Jytte Rasmussen,  Fører: Holger Blom Davidsen
3. retrievermester: DKBRCH NOJCH SEVCH SEJCH NORDJCH DKWTCH Lærkereden’s Ask (DKBRCH Whillanbeck Tinker - DKBRCH NOJCH DKJCH Lærkereden’s Freja) EO: Ove Simonsen
4. retrievermester: SEJCH(J) Firepoppy's Starlight, Labrador Retriever (Streamlight´s Morse - Firepoppy´s Umbra)EO: Inga-Lena Liljeblad,  Fører: Leif Liljeblad
CK til de 3 første og dermed også certifikat til vinderen

___________________________________________________________________________________________

Mandag den 25. maj 2015

Jessie og Holger har haft et travlt forår, og det er blevet til nogle flotte vinderplaceringer. Det er blevet til to 1. vindere på UWT, og på de officielle prøver er det blevet til følgende:

22. marts: 2. vinder WT Nordjylland
29. marts: 1. vinder WT Lisbjerg
2. april: 3. vinder B prøve Midtjylland
3. april: 6. vinder WT Centrum
6. april: 3. vinder med CK B prøve Nordjylland
11. april: 1. vinder WT Østjylland
12. april: 2. vinder med CK + certifikat B prøve Østjylland

Jessie har været i løbetid og har fået en velfortjent pause. Nu gælder det træning til IWT 2015 som i år afholder i Tjekkiet. Holger og Jessie er kommet på hold 2 sammen med Susanne Andersen og Tom Andersen. Det bliver en spændende tur. Der skal også trænes flittigt til DM for hold, som afholdes på Lolland Falster.

Louise og Partridge Sporty Zafir blev 5. vinder i beg. kl. på WT Clausholm, og 1. præmie i beg. i Astrup, super flot.
Bente og Partridge Sporty Leica fik 1. præmie i åben kl. samme dag, et stort tillykke, dejligt for jer, når træningen giver et godt resultat.___________________________________________________________________________________________

Torsdag den 5. marts 2015

Foråret er helt sikkert på vej, og de små vintergækker er kommet op af jorden. Holger og Jessie har været på de første to prøver i år, og formen ser ud til at være god.
Den første prøve i år var i Voldsted, hvor Region Nordjylland afholdt C-prøve. Holger havde meldt Jessie til i vinderklasse, og hun gik en stabil prøve. Jessie blev 1. vinder, og vi kunne køre hjem med et stort smil på læben og en fin pokal på sædet.
Per Emil var tilmeldt i åben klasse med Partridge Sporty Kia. Det blev en fin 2. præmie, og når Per får lidt mere styr på dirigeringen, så skal det nok blive til en 1. pr. Bente førte Partridge Sporty Leica i begynder klasse, og det blev til en sikker 1. præmie. Partridge Hot Chili og Kia havde debut i vinderklassen, hvor de gennemførte alle posterne med fine point. Et stort til lykke til alle.
Weekenden efter var der UWT i Lykkesholm, og igen lavede Jessie og Holger det så godt, at det blev til endnu en 1. vinder. Vi glæder os til de næste prøver hen over foråret, og så må vi se hvad de bringer.
De to hvalpe fra sidste år, er ved at være store, og Audi er ved at være klar til brugsprøve. Pixi minder så meget om sin mor Jessie, en super glad hund, som helst skal sidde i nakken af en hele tiden. Hun har den længste myresluger tunge, og synes at vi skal kysses mange gange. Audi har en pels som en bjørn, og hun har det varmt inde ved brændeovnen. Hun er kommet over sin første løbetid, og har ændret sig til en mere rolig og fattet lille dame. Det bliver spændende, når de skal i gang med træningen for alvor.

Billederne er fra prøven i Voldsted. Billedet af Jessie er taget af Jan Jørgensen www.retrieverfoto.dk

 

 

 

 

                                                                   [ til top ]