info    |    vores hunde   |    hvalpe    |    hundefoder   |    sidste nyt  |    sundhed    retrieverordbog   |    kontakt  |    forside

 

Hvalpedagbog 2011

Thirsgaards Tjegge x Lochiness Green Rosemary
 

Fredag den 23. september 2011



Alle hvalpe er rejst, og vi får skønne tilbagemeldinger om, at de bare er super dygtige til at flytte hjemmefra. De har husket alle de råd, vi har hvisket dem i ørerne inden de rejste; Holde sig hele natten, ikke bide alting i stykker, sætte sig inden man skal spise, hente skindummyen og komme lige hjem, når den bliver kastet samt allervigtigst; være en glad labradorhvalp, som elsker sin nye familie.
Det er fantastisk dejligt, at høre fra jer alle, at tingene også fungere derhjemme, og husk: Ring hvis I er i tvivl om selv de mest banale små ting, så de ikke vokser sig til eventuelle store problemer.

Caddi som er rejst til Tyskland, trives fint og Edith har sendt billeder, som tydeligt viser, at han trives godt sammen med sin nye familie. Pixi har været på en spændende tur, hvor hun stødte på en død mus. Hvis man er vokset op med kat, ja så er der ingen tvivl om, hvad sådan en fætter skal, den skal bare sluges lige med det samme. Det synes Pixis familie ikke var den rigtige beslutning, så hun måtte lige et smut til dyrlægen, og så kom musen op igen. Pixi var hurtigt frisk igen, og så må vi håbe, hun ikke møder flere mus.

Keeper som jo er blevet hjemme hos os, har også været ude at opleve verden. I går løb han rundt ude i haven, og da han kom ind, var han vildt hævet i hele ansigtet, og kunne ikke se ud af øjnene. Vi ringede til dyrlægen, og blev enige om at se tiden an, så længe han ikke havde vejrtrækningsproblemer. På nettet kunne jeg se, at det kaldes flodhestehoved, og det var faktisk lige hvad den bette dreng lignede. Efter et par timer var han normal igen, og vi tror han er blevet stukket af en hveps.

 

 

 


___________________________________________________________________________________________

 

Lørdag den 10. september 2011

Der var stor fest i går nede ved søen, flere af hvalpene plumpede i vandet, men kom kvikke op igen, og fortsatte efter en rystetur deres leg. Diva var med og svømmede rundt det bedste hun havde lært, så de kunne se, hvor sjovt svømning er, men det fik hun nu lov til at gøre helt for sig selv. De havde stor lyst til at komme rundt, og de spredte sig hurtigt i små grupper af 2-3 stykker. Moster Diva forsøgte at holde lidt styr på tropperne, så når de var løbet gennem træerne, var hun lige en tur ude ved dem, for at få dem tilbage igen.
Fodertønden blev også grundigt undersøgt, og sørme om ikke der kom foder ud, når man skrubbede til fjederen. Godt nok var det korn, men det smagte da af lidt guf. Hjemturen over marken gik fint, men efter en god slurk vand, var der totalt udsolgt hos dem alle. De faldt om på trappen og under havebordet, og Diva lagde sig oppe på bordet, som hun har lært af Sille, så har man det store overblik, hvis ellers øjnene kan holde sig åbne.
Det sidste billede er fra portræt serien, hvor jeg vækkede dem kort efter udflugten. Orange gav mig et kæmpe gab, og var slet ikke klar til at skulle lege fotomodel, men det blev et sjovt billede.

Hos dyrlægen for et sundhedscheck

De var jo hos dyrlægen forleden dag, og hun syntes de alle var dejlige. De var nemme at håndtere oppe på briksen, havde en fin vægt og sluttede af med deres første vaccination. Jeg havde ikke mit kamera med, men tog lidt billeder med mobilen.

 

___________________________________________________________________________________________

Fredag den 9. september 2011

Jeg er ved at lave hvalpemapper, og har derfor været i gang med at tage portrætbilleder. Det gik nemmere end forventet, de var nemlig trætte efter en spændende tur ned omkring søen sammen med mor Sille og moster Diva. Jeg fik taget en masse billeder, men mangler lige at få dem redigeret.
Men portræt billederne er klar, så de kan komme på nettet, og nu tror jeg bare, jeg skal hygge lidt med hvalpene, før det bliver tid til lidt sofahygge med en kop kaffe.

 

___________________________________________________________________________________________

                                             Mandag den 5. september 2011

Hvalpene blev i går testet, og de var meget ens i test. Når hvalpene testes, er det en af gangen, og på et område, hvor de aldrig før har været, personen som tester, har de heller ikke mødt før, så det er en meget anderledes situation de bliver stillet i. Men de klarede det rigtig flot, de viste alle stor social interesse, og forholdt sig stille og roligt til tester og de nye omgivelser. Viste god kontakt og samarbejdsvilje til tester, og de havde alle en god flokfølelse, fulgte villigt med tester rundt i lokalet. Det er rart at få dem testet af en fremmed person, for at se hvordan de reagerer på nye ting. Stor tak til Connie, som er eminent til at lave denne test.

På onsdag kommer Lise Lotte og chipper dem, og torsdag morgen går turen til Biersted Dyrehospital, for at få sundhedscheck og vaccination.
 

___________________________________________________________________________________________

Fredag den 2. september 2011

Endelig fik jeg tid til at ligge nye billeder ind, de er fra i onsdags. Der var store hyggedag med Tinker og Jessie. Selv om Jessie kun er 12 uger, er hvalpene helt klar over, at hun er ældre end dem, og derfor viser de hende den samme respekt, som de viser de andre hunde. Tinker leger forsigtigt med dem, og de gør, hvad de kan, for at vise ham al deres hengivenhed. På billederne kan man se lyserød forsøge at slikke ham under hagen, som et tegn på underkastelse. Jessie synes godt om al deres spændende legetøj, og hun fik hurtigt slæbt det hele med ud på græsplænen. Hun skulle dog lige vise Tinker den fine røde, og han gad godt lege lidt med. Han er yderst tålmodig, og Jessie skal være meget irriterende, før han bliver nødt til at sætte hende på plads.

Om eftermiddagen da Emil kom hjem fra en lang arbejdsdag i Faarup Sommerland, lagde han sig ind til hvalpene, og de syntes godt om at sove sammen med ham. Jessie vækkede ham efter en halv time, men det var en god lur, som efter Emils udsagn var ren terapi.

Haven er ved at være udforsket, og de løber nu rundt om huset, så det varer ikke længe før turen går ned til søen.


 

___________________________________________________________________________________________

 

Onsdag den 24. august 2011

Silles kuldbror Lochiness Green Chive har i sidste weekend opnået sit tredje certifikat i vinderklasse, og kan nu bryste sig med den flotte titel DKBRCH Dansk Brugschampion. Chive er far til vores Hot-kuld hvor flere af hvalpene allerede nu har klaret sig flot på markprøve. Et stort til lykke til Kjeld og Kirsten som har ført Chive frem.

I hvalpenes liv går alting stærkt, de har lynhurtigt lært, at løbe ind og ud af havedøren. De spiser deres mad på græsplænen, og de har travlt med at bruge de små næser. De er helt bevidste om, hvad madfløjtet betyder, og mens de søger efter maden, bliver der stadig fløjtet. Dette fløjt bruger man senere, når hunden er ude at søge efter en dummy/fugl. Man fløjter først, når hunden er tæt på fuglen, og så ved hunden, at den skal søge intenst i dette område. Områdefløjtet er mange korte fløjt lige efter hinanden.
De er også dygtige til at besørge udenfor, og de har imponeret ved først at vække os klokken 06. Så begynder de at kalde, og i dag var der kun meget lidt at samle op på aviserne.
Besøg får de mange af, og de nyder al den opmærksomhed, som det jo altid giver. Hvis de ellers kan komme til for deres mor, for Sille er nok den mest overkælne hund. Hvis bare der var en som kunne kæle med hende alle døgnets 24 timer, ja så var hun DK's lykkeligste hund. Men hun er sød, og ved godt at når man siger, at nu gider man ikke mere, så er det slut. Ok det var den person, for er der flere hænder at tage af, så tager man da bare den næste person i stuen.
Der er en han tilbage, som endnu ikke er reserveret.

Det første billede er af den flotte onkel Chive, taget lige inden han bliver sendt på en fugl.

 

 

___________________________________________________________________________________________

Fredag den 19. august 2011

Så har vi holdt flyttedag til den anden side af køkkenet, og nu med havedør. Selv om det i dag regner, er det en ren fornøjelse, at kunne lukke op direkte ud til haven, og hvalpene er ved at lære, at de kan gå den vej ud.
De er blevet så hurtige til at spise deres mad, at det ikke længere skal blendes. Foderpillerne bliver opblødt, og så må de små hvalpetænder selv klare at få findelt maden. Næste opgave for dem bliver, at søge efter foderet på græsset, men det bliver først i næste uge. Det er en rigtig god måde, at lære dem at bruge næsen, og mens de søger bruger vi områdefløjt.
CD afspilleren er blevet sat til, og de lytter til Auritus lyd-cd'en med alle de forskellige lyde. Godt vi ikke bor så tæt på naboer, for det lyder vildt mærkeligt, når der skydes, tog køre forbi, grise grynter og store kanonslag fyres af inde midt i køkkenet. Meget autentiske lyde som forhåbentlig er med til at give hvalpene positive lydindtryk, som de kan bruge senere i livet.

 

 

 

___________________________________________________________________________________________

 

Tirsdag den 16. august 2011


Uha i dag har hvalpene 4 ugers fødselsdag, hvilket vil sige, at vi er halvvejs i den hyggelige hvalpetid. Godt at vi selv skal beholde en han, og det er vist helt oplagt, at han skal hedde Keeper.
De sidste par dage, har vejret været så lunt, at de har været ude på terrassen, hvor deres hundehus står. De nyder at ligge derude, og bliver der for varmt i huset, ligger de ude på fliserne. Lyseblå havde i dag så travlt med at følge efter Sille, da hun gik ud på græsset for at tisse, at han pludselig stod helt alene ude på en stor græsplæne. Så kan det nok være, at han hurtigt kunne få vendt rumpen, og komme tilbage til de andre. De bliver dog mere og mere modige, og deres radius udvides flere gange dagligt.
Måltiderne er blevet indtaget udendørs, og det letter unægteligt rengøringsarbejdet bagefter for både Sille og mig, når de kommer af med stort og småt ude frem for inde i køkkenet.
I morgen bliver en stor dag, da vores vindue i køkkenet bliver udskiftet med en havedør. Det er helt fantastisk, hvad hundesport kan føre til, men når hvalpene skal være i køkkenet, så skal det jo også være nemt, at lukke dem ud i haven. Så derfor bliver vi nu de heldige, som kan nyde et køkken med direkte udgang til haven.

 

 

___________________________________________________________________________________________

Fredag den 12. august 2011

Det går godt i hvalpegården, og sørme om ikke der er kommet en ny "hvalp" i kuldet. Vores lille kattekilling kan simpelthen ikke stå for alle de spændende hvalpe, så hun er begyndt at hoppe ind til dem. I begyndelsen snusede hun interesseret ind til dem gennem hegnet, og prøvede med en pote om hun kunne få lidt kontakt. I dag tog hun så mod til sig, og hoppede ind over hegnet. Hvalpene tog ikke megen notits af hende, hun prøvede ellers at stille sig på bagben og fægte lidt med forpoterne, men nej ingen reaktion - kedelige "katte".
Hvalpene har en god appetit, og spiser to gange om dagen, og efter fast føde kommer mor med mælken.

 

___________________________________________________________________________________________

Onsdag den 10. august 2011

Nu begynder der at være liv hos de små. De kommer straks, når vi kommer ind til dem, og man bliver slikket i ansigtet, når de bliver løftet op. De små haler logrer det bedste de kan, og de kappes om, at komme helt op på skødet af en.
I dag skal de have serveret deres første måltid, og de skal have ormekur. Tænderne er så småt ved at bryde igennem, og de forsøger sig med at bide i hinanden og deres mor. Vores lille kattekilling hoppede ved en fejl ind til dem, og hvalpene syntes, at hun var mægtig spændende. Det blev dog hurtigt lidt for meget for den lille mis, som i en fart kom ud igen.
Jeg har taget lidt billeder i dag, mens de var vågne, men det er med at være på pletten, for de falder hurtigt om igen.

 

 

___________________________________________________________________________________________

Lørdag den 6. august 2011

Så er der kommet navne på hvalpene, og deres kuld-navn bliver N-joy, "nyd" og man kan jo heller ikke andet, når man er sammen med dem.

Som man kan se på billederne, har de farvede halsbånd, og det er pigerne med rødt og lyserødt, Kathrine var ikke et sekund i tvivl om farvefordelingen. Navnene er:

Partridge N-joy Perry
Partridge N-joy Timmi
Partridge N-joy Assi
Partridge N-joy Caddi
Partridge N-joy Keeper

Partridge N-joy Tippe
Partridge N-joy Pixi

Når man ser hvalpene sammen med Sille, kan man bedre se, hvor meget de er vokset. Grøn han har på det sidste billede lagt sig i frøstilling, så kan man bedre køle maven i det gode vejr.

 

___________________________________________________________________________________________

Fredag den 5. august 2011

Hvalpene har alle åbnet øjne og øre, og kigger nysgerrigt rundt på alt det nye. De ser dog ikke så tydeligt endnu, lidt som nyfødte, som kan skelne mellem lyse og mørke kontraster. Der er flere som kommer med små høje bjæf, og det kommer helt bag på dem, at de kan sige lyde, for det giver et helt spjæt i dem, når de siger gø.
De kan alle rejse sig op og gå, men der skal ikke være alt for mange folder på tæppe og aviser, så mister de balancen.
I dag fik de klippet kløer, så Sille ikke bliver generet af ivrige spidse kløer, når der spises.
Der er nu givet grønt lys for børnene med hensyn til at sidde og kæle med en hvalp. De første 14 dage har hvalpene ikke brug for andet end deres mor, så i den periode skal de blive nede på tæppet til stor stor ærgrelse for specielt Kathrine. Men nu er det ok, så der bliver siddet meget inde i hvalpegården, og hvalpene nyder alle kyssene.

 

 

___________________________________________________________________________________________

Onsdag den 27. juli 2011

Hvalpene vokser hurtigt, og vi har givet dem og Sille mere plads, ved at sætte hvalpegården op i køkkenet, da fødekassen var ved at være for lille. Et par af hannerne har rundet et kilo, og de andre følger godt med. En af hvalpene er faldet fra, men det er jo naturens gang, som man må acceptere.
De er blevet hurtige til at bevæge sig rundt, og nogle har endda været oppe at gå på alle fire ben. Kathrine nyder at kunne ligge inde hos dem, og da de nu har fået farvet halsbånd på, var Kathrine hurtig til at overtage de gamle halsbånd fra sidste kuld. Dem kunne hun godt bruge som armbånd, og så er man da lidt mere i "familie" med hvalpene.
Billederne er fra de sidste par dage.

 

 

___________________________________________________________________________________________

Lørdag den 23. juli 2011

Intet nyt at berette fra hvalpekassen, men jeg har taget lidt close up billeder af hvalpene i dag, 4 dage gamle. De er dejlige..!

 

___________________________________________________________________________________________

Fredag den 22. juli 2011

Hvalpene er 3 dage gamle, og de spiser til den store guldmedalje. De har alle taget fint på, og alt går som det skal. Sille opholder sig mest i kassen hos hvalpene, men er også lige ude for at strække benene, og så skal hun lige en tur rundt om spisebordet, for at samle evt. krummer op fra gulvet.
Billederne er fra i dag, og som det ses, kan hvalpe sove både oven på og neden under hinanden.

___________________________________________________________________________________________

Onsdag den 20. juli 2011

Man må sige at Sille er præcis med datoen, nøjagtig 63. dage fra første parring, blev hvalpene født. Så det blev en tirsdag i hvalpenes tegn. Der er kommet 8 hvalpe fordelt på 3 tæver og 5 hanner. Alle store hvalpe med en vægt på mellem 400-450 gr. De er klar til livet, og er meget kvikke til at finde frem til mælken. De er spændstige, og viser allerede nu en stor styrke i kroppen. Sille er som sidste gang en meget omsorgsfuld hundemor, stille og rolig men hun er opmærksom på alle lyde og bevægelser i kassen. Billederne er fra i dag.

 

 

___________________________________________________________________________________________

Onsdag den 13. juli 2011

Så er der kun en uge tilbage, og alt går som det skal. Sille vokser og der er ikke meget plads til mad mere, så hun får tilbudt små portioner i løbet af dagen. Hun hygger sig med at tøffe rundt i sit eget tempo, og er som altid glad for alle, som har tid til at stikke hånden ned for at klø hende.

 

___________________________________________________________________________________________

Mandag den 4. juli 2011

Sille har det varmt, og bevæger sig ikke mere rundt end højst nødvendigt. Hun nyder at ligge i haven på et skyggefuldt sted. Apettiten er steget, og Sille kaster sig over måltiderne, som om det var det sidste :) Der er allerede nu lagt mælk ned, og hun er hurtig til at komme om på ryggen, hvis man bare tænker på at give hendes mave et par kærlige kærtegn. De sidste tre uger går hurtigt, men det er lige før man, for Silles skyld, kunne ønske at vejret ikke bliver alt for varmt...

Her er et par billeder fra i dag, og Silles var kun ude i solen, fordi fotografen ønskede det, hun var hurtigt tilbage i skyggen, og sendte mig et blik som sagde at, her ligger jeg nu bedst ;)

___________________________________________________________________________________________

 

Tirsdag den 10. maj 2011

Så er Sille startet på sin løbetid, hun er gået i løb lidt før, men det passer fint med hensyn til planlægning af vores sommerferie. Vi regner med at køre Sille til Sjælland i næste uge.

 
 
 

                                                                   [ til top ]