info    |    vores hunde   |    hvalpe    |    hundefoder   |    sidste nyt  |    sundhed    retrieverordbog   |    kontakt  |    forside

 

Hvilken type opdrætter vi


Vi har opdrættet labradors siden 1989 og vores mål er at avle labradors som i generationer har bevidst, at de er dygtige jagt og markprøvehunde.

Navnet på vores kennel - Partridge - betyder agerhøne, og udtales "Part-rits"

En labrador som er sund, stærkt bygget, glad for vand, intelligent og som tilpasser sig let, er for os vigtige elementer.

Vi opdrætter labradors som egner sig til jagt, markprøve og spor, og så skal de kunne fungere sammen med familien.

Vi har gjort os mange overvejelser omkring vores opdræt, og derfor er det for os vigtigt, at vores hvalpekøbere virkelig ønsker den type, vi opdrætter. Det er en hund, man har i mange år, og det er vigtigt, at man passer sammen med sin hund.

Vi ser gerne, at de nye ejere går til træning med hvalpen i Dansk Retriever Klub, da man her får den bedste træning som passer præcis til retrievere.

Vores avl er baseret på jagt/arbejdslinjer, som har brug for at få lov til at bruge deres medfødte instinkt til at apportere. Hunden behøver ikke nødvendigvis at komme med på jagt, men da retrieveren er en jagthund, har den et stort behov for at hente og bringe, og dette behov bliver dækket ved denne form for træning.

At vælge den rigtige hvalp, når den er 7 uger, kan være svært, og derfor er det vigtigt, at vi kender hvalpekøbernes forventninger. Når man går sammen med et kuld hvalpe i to måneder, lærer man deres temperament at kende, og derfor hjælper vi med at vælge den hvalp, som passer bedst til hver enkelt familie og deres behov.

Prægningen de første 8 uger betyder alt, derfor bor hvalpene inde hos os fra fødsel til afrejse. De er i daglig kontakt med mennesker, katte og vores øvrige hunde og bliver, foruden daglige ting, præsenteret for fløjte, vildt, vand m.m.
Læs evt. mere på siden Et hvalpekuld.

Vi har ikke hvalpe så tit, men når vi har et kuld hvalpe, er det en opgave, som alle i familien nyder og tager del i.

Vi bruger vores hunde på jagt, opsamling og markprøver, da vi synes det er en spændende og nyttig udfordring for både hund og fører.

Vores hvalpe sælges med:

a Dansk Kennel Klub stambog link

a Medlemsskab af Dansk Retriever Klub link

a Sundhedsbog fra dyrlægen

a Hvalpemappe

a Hvalpebog fra Dansk Retriever Klub

a ID mærkning med chip

a 1. vaccination

a Ormebehandling

a Hvalpefoder Nutra Nuggets Large Breed Puppy

a Hvalpepakke med bla. retrieverline og dummy

a God socialisering med opvækst indenfor